Vår skollunch

En buffe med mat

Kvalitativ och smakrik lunch

Mål med våra måltider

Svea har som mål att servera en god och prisvärd upplevelse för sina gäster. I upplevelsen ingår mer än maten. Menypresentation, dofter, måltidsmiljön, renlighet och bemötande är lika viktigt.

Menyerna är säsongsanpassade och sätts efter Livsmedelsverkets rekommendationer för bra mat i skolan. Rätterna anpassas också efter elevernas önskemål.

Varje dag serveras en vällagad huvudrätt, ett grönt alternativ och ett fräscht utbud av sallad. Vi vill öka andelen vegetabilier i maten både ur hälso- och klimatsynpunkt.

En välfylld lunchbuffé i en skolmatsal

Social hänsyn

Nordrest tar social hänsyn, dvs att vi ställer krav/villkor på våra leverantörer som syftar till att nå en ökad delaktighet och tillgänglighet i samhället. Det innebär bland annat att ingen ska missgynnas på grund av sitt kön, etnicitet, ålder, funktionsnedsättning, sexuella läggning, könsöverskridande identitet och yttring, religion och trosuppfattning eller annan orsak.

Vi tänker förebyggande och långsiktigt och vill göra affärer på ett hållbart och ansvarsfullt sätt. Det gäller också i förhållande till leverantörer. Vi har därför en uppförandekod för leverantörer där vi förväntar oss att våra leverantörer har kontroll över sin verksamhet ur ett hållbarhetsperspektiv och arbetar enligt samma värderingar som vi.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här

Menyn

Vi lagar lunch till både privata och kommunala förskolor och skolor, vi kan även leverera mat till skolverksamheter utan eget kök. Utgångspunkten är precis som på alla restauranger – att laga mat från grunden med bra råvaror.

Sallad

Vi erbjuder fler alternativ för att hitta ett bra utbud för er skola. Fräscha säsongsanpassade bufféer med upp till 18 olika alternativ.

Dryck

Vi serverar alltid måltidsdryck så som mjölk eller vatten.

Catering

Genom oss kan du även beställa catering till fotbollsskolor, konferenser, turneringar eller andra evenemang. Vi löser era behov, kontakta oss för en offert.